Медицина: направлення у приватну клініку та оплата на картку приватної особи

Дала знати стара проблема з колінними суглобами й довелося зіткнутися з нашою “найкращою” недореформованою медичною системою. Якщо стисло, то це жах-жах-жах. Докладніше – далі.

Щодо первинної ланки загалом претензій немає. Але це стосується приватних сімейних лікарів (які уклали договори з НСЗУ), а не тих, що працюють на базі старих поліклінік. Все чітко, швидко й компетентно.

Друга ланка (ЛІЛ “Кременчуцька”, вулиця Лікаря Парнети, 2) – це суцільний жах. Жах починається вже на етапі запису до лікаря. Обрати час не можна (тобто електронна черга відсутня), можна записатися на визначений день. Далі – в порядку живої черги. Якщо пощастить, то потрапиш до лікаря, якщо ні – записуйся на наступний день. Лікар (у моєму випадку – травматолог Лузан Олександр Олексійович) виписує направлення на томографію на бланку приватної клініки МДЦ “Експерт”. До речі, претензій до приватної клініки немає, послуги можна оплатити карткою й отримати фіскальний чек. Але про складності з оплатою й чеками нижче.

А де ж розрекламований мером та партією влади “Слуга народу” томограф, придбаний за кошти місцевого (чи державного) бюджету? Чому лікар не виписує направлення на нього, яке повинно бути безплатним? І чому рекламою приватної клініки обклеєні всі стіни комунального закладу?

Отже, томографія зроблена, новий візит до лікаря й знову направлення на бланку приватної фірми. Й направлення на процедури до Лікарні відновного лікування, що знаходиться поруч, по вулиці Квітки Цісик, 1а. І в цій лікарні можна заблукати. Ніяких вивісок, нумерація кабінетів зроблена, щоби заплутати пацієнтів. Наприклад, кабінети 11 та 22 знаходяться на другому поверсі, хоча за логікою, нумерація 1Х повинна бути на 1-му поверсі, 2Х – на другому, 3Х – на третьому тощо. А оплатити послуги карткою можна переказом на картку якоїсь Яни Марчевської (див. світлину 1). Використовуючи термінал ПриватБанку (див. світлину 2) або в додатку Приват24. Про оплату на IBAN вони навіть не чули. Не кажучи вже про касовий апарат, фіскальний чек та POS-термінал банку. А потім медики скиглять, що зарплата маленька або виплачують не вчасно. От до Яни нехай і звертаються.

Висновків не буде…