Операція, яка зірвала зимовий блекаут

Отже, треба пояснити в чому стався прорахунок і які нові цифри запасу ракет Х101 у рф.

Але, для повного розуміння ситуації, трохи історії.

Як всім нам відомо, ще влітку всі розвідки світу попереджали нас, що рф планує повторити обстріли енергоструктури взимку 23-24 р. До цих обстрілів готувались всі : Енергоатом готувався лагодити пошкодження, ППО готувалися не допускати ці пошкодження, а спецслужби намагалися перешкодити обстрілам взагалі.

Однак вдалі дії в цьому напрямку вдалося провести тільки неофіційному симбіозу сил, який складався з приватної розвід організації, хакерів та двох офіцерів СБУ, які займались цим факультативно.

Їх операція складалася з двох етапів і була багатокроковою.

Етап перший:

Крок 1. Аналіз – наше все.

Приватна організація провела аналіз виробничих потужностей і задіяних в них осіб. Були виявлені декілька потенційних об’єктів для вербовки. І одна з таких завершилась успіхом. Завербували робітника “корпорації тактичного ракектного вооружения” на компроматі сексуального характеру. Не дивуйтеся, в росії багато геїв на високих посадах.

Крок 2. В гру входять хакери.

За допомогою агента, хакерам вдалося витягнути великий масив даних робочої документації КТРВ.

Крок 3. Знову аналіз.

З величезного масиву даних, аналітики витягнули інформацію по якій суто теоретично можна було працювати. В тому числі й були виявлені постачальники західної мікроелектроніки.

Крок 4. Служба божа нас не тільки береже.

На цьому етапі в повітрі вже пахло осінню і час йшов на години. Тому до операції долучилися офіцери СБУ, які допомогли з конектом західних спецслужб. Внаслідок чого були перерізані поставки комплектуючих західного виробництва для ракет. До речі, внаслідок цього етапу американцями було виявлено, що завод по виробництву “Кинджалів” якимось чином не потрапив під санкції (це для того, щоб ви розуміли, що помиляються всі).

Це був перший етап операції, частину якого можна було навіть прочитати в ЗМІ. Але було цілком зрозуміло, що перекриття постачання мікроелектроніки західного виробництва – це тимчасове рішення, терміни якого могли бути недостатніми, щоб пройти зиму.

Етап другий:

Крок 1. Знову аналіз наше все.

Аналізуючи отримані дані + консультації старих спеціалістів, аналітиками було виявлено декілька критичних елементів ракети. В тому числі один з таких елементів залюбки поставляв білоруський завод “Інтеграл”. Це були мікросхеми військового призначення для інерціальних систем наведення ракет.

Крок 2. Білоруси не росіяни.

Знайти агента в білорусі було ще легше ніж гея в росії. Пояснивши ситуацію, позолотивши ручку, білоруський агент залюбки допоміг зірвати поставки критичного мікрочипа.

Цей етап давав точну впевненість в проходженні зими, бо без цього елементу ракети могли літати, але не могли влучати в ціль. Тому операція була закрита, сліди зачищенні, агентура прикрита.

За період цієї операції було недопущено виготовлення 250 ракет. Втім, до березня місяця росіяни виготовили 140 ракет без інерціальної системи наведення.

Перші поставки критичного мікрочипа з білорусі були призначені на початок березня. Їх кількість складала 40 шт. Час на виготовлення вузла + логістика на склади, якраз припадали на сьогоднішні дні. Тому і рахували, що у росії буде всього 40 ракет. Але, ніхто не міг уявити, що росія піде на запуск ракет без інерціальної системи наведення. Запустити в повітря сотні мільйони доларів, з розумінням, що вони не влучать в ціль, це було за межами припущення наших розвідників, але повністю допустимо для росіян.

Саме такі ракети запустили росіяни в перший день обстрілу. Це пояснює їх незвичний маршрут і 100% результат збиття. А вже 40 з нормальною системою наведення у другий.

Тож на сьогодні у рф приблизно 110 ракет х101 без нормальної системи наведення. Наступна поставка в кількості 80 шт. необхідних компонентів для цілісних ракет буде в перших числах квітня. Тобто до 110 кривих треба додавати 80 нормальних.

Сьогоднішній обстріл – це те , що ми повинні були побачити напочатку зими. І в грудні наслідки були б значно тяжче. Але кожній дії є своя протидія. І будемо сподіватися, що нашої протидії невдовзі вистачить, щоб звести обстріли до нуля.

P.S. Інформація в пості не є державною таємницею, так як в операції держава не брала жодної участі.

Ця інформація оприлюднена з дозволу учасників операції всіх груп, які приймали в ній участь.

Я не є учасником операції, тому в малих деталях можу не розбиратися.

Наразі всі групи цієї операції сфокусовані не на ракетах, а приймають участь у війні на різних ланках.

Автор: Vadim Labas