Дизель-поїзди для Укрзалізниці: PESA чи КВБЗ? Частина 3.

16 березня 2017 року о 19:44 (sic!) було подано скаргу до Антимонопольного комітету.

Загалом, неможливо читати скаргу без сміху. Далі по пунктах:

  1. Одним із пунктів (1.2) цієї скарги КВБЗ оскаржує дискримінаційне групування кількості місць по класам, а саме: І класу – не менше 52 та ІІ класу – не менше 104 місць при загальній кількості місць не менше 156. До того ж хизується тим, що у вітчизняному (мабуть, буде окрема стаття на цю тему) дизель-поїзді кількість місць на 20% більша. В одному з прес-релізів КВБЗ було зазначено, що дизель-поїзд виробництва КВБЗ має місткість 7 людей на кв.м.

    7 людей на кв.м.

    Я пропоную все керівництво КВБЗ розмістити відповідно до такої місткості й провезти, наприклад, зі Львова до Чернівців. Й зворотньо. Якщо не зрозуміють – покатати їх з тиждень за зазначеним вище маршрутом…

  2. Згадується й відповідність одразу двом габаритам (Т, 1-Т), хоча це технічно неможливо (п.1.4) й швидше за все Укрзалізниця мала на увазі або-або. Й польська PESA 730M виготовляється у габариті 1-Т, а не те, що наснилося КВБЗ (Т та 1-Т). Якщо людина, яка готувала скаргу, не вміє користуватися пошуком, то могли би направити офіційний запит до PESA. На мою думку, цим пунктом КВБЗ свідомо або несвідомо вводить в оману Антимонопольний комітет України.
  3. У пункті 1.3 оскаржується наявність відкидного трапу для пасажирів з обмеженими можливостями. Хоча, на мою думку, тут лише гра слів: трап у PESA та рампа у КВБЗ.

Можна й надалі продовжити описувати вимоги до АМКУ, але у мене виникає єдине питання до КВБЗ: “Працювати не пробували?”.

Технічні характеристики PESA 730M у варіанті для Білорусі (ДП3)