Ймовірний план української наступальної операції на Куп’янськ

Я не дуже розуміюся на графіці, але спробував намалювати пояснення до української Куп’янської наступальної операції.

Червоний колір = територія, окупована росією

  • вчора українські війська звільнили Балаклію (синій 1)
  • вночі українські війська вийшли до Волохів Яр (синій 2)
  • наразі українські війська просуваються до Шевченкового (синій 3)

Після того, як українські війська міцно закріпляться в цих трьох населених пунктах, російські війська в чорній заштрихованій зоні повинні будуть відступити на північ або будуть розгромлені українськими військами.

Після того, як чорну заштриховану зону буде зачищено, Україна зможе підняти свої М777 і взяти під вогонь залізничні та автомобільні вузли, а також російські склади постачання в Куп’янську.
Зовнішні жовті кільця показують дальність стрільби снарядами M982 Excalibur для точних ударів, а внутрішні жовті кільця показують дальність стрільби некерованими снарядами M795 калібру 155 мм.

Якщо Куп’янськ (верхнє червоне коло) опиниться під артилерійським вогнем, лінія постачання російських військ навколо Ізюма (нижнє червоне коло) стане непридатною для використання.
Якщо Україна застосує снаряди М777 “Excalibur” та реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS, випущені ракетами M31A1 GMLRS, щоб знищити мости через річку Оскіл (чотири фіолетові п’ятикутники) та будь-які понтонні мости, які росіяни намагаються побудувати, то російські війська на захід від річки Оскіл опиняться в пастці, так само, як і російські війська в Херсоні.

Це дасть Україні два варіанти, як покінчити з росіянами:

  1. або наступати і взяти Куп’янськ (Зелений 4), а потім примусити росіян, що опинилися в пастці, здатися в полон, або
  2. залишити росіянам шлях відступу між Шевченковим та Куп’янськом, а потім вдарити по них артилерією, безпілотниками ТБ2 та реактивною артилерією, коли вони будуть тікати на північ.

Перший варіант гарантує знищення понад 10 000 росіян, але також спричинить багато українських жертв, тоді як другий варіант жорстоко знищить росіян, що тікатимуть, з мінімальними українськими втратами.

Незалежно від того, які варіанти оберуть українці, російські війська на захід від Оскола приречені, оскільки Путін не має 5 000 – 6 000 свіжих військ для контрнаступу.

Цей наступ (як і Херсонський наступ) чудово використовує річки, і якщо Херсонський наступ гарантує, що росіяни ніколи не зможуть розпочати наступ на Миколаїв, то Куп’янський наступ гарантує, що росіяни ніколи не зможуть розпочати наступ на Слов’янськ.

А не маючи шансів взяти Слов’янськ, росія також програла битву за Донбас.

путін – дебіл, і тепер всі це нарешті бачать.

Джерело: Thomas C. Theiner

Переклад: Сергій Коваленко