Хвороба “кремлівського алкоголіка”

Повним фіаско закінчилась миротворча місія ООН у колишній Югославії. Боснійські серби перейшли у наступ і захопили декілька зон безпеки. Воюючі сторони не мають наміру закінчувати війну, а отже, політичні заходи тут вже не діють.

А в Чечні все навпаки. Шамілю Басаєву треба було захопити Будьонівськ, щоб росіяни пішли на перемовини. Але з самого початку утворилось замкнене коло. Російська делегація пропонує спочатку вибори, а вже потім розгляд статусу Чечні. А чеченська делегація наголошує на протилежному. До того ж захворів і Услам Імаєв, Голова чеченської делегації і перемовини було призупинено.

Тим часом наші східні сусіди святкують. 10 липня виповнилось 4 роки з того дня, коли новообраний “кремлівський алкоголік” присягнув на вірність народу держави. Сам Єльцин зустрів цей день …у лікарні, куди запроторили його лікарі з ішемічною хворобою серця. Мабуть “дошел до кондиции”. А голандські митники до кондиції ще не дійшли і тому перехопили польське судно з 20-ма тонами маріхуани. Тепер вже точно дійдуть.

Франція також святкує День взяття Бастилії. З феєрверками, карнавалами. А у всіх “зелених” світу жалоба. Та ж Франція вирішила відновити атомні випробування. Що не кажіть, а давненько вже не вибухали атомні бомби. Та й ті ж “зелені” сиділи без діла. А так хоч ця акція додасть їм авторитету.

5-11 липня Сполучені Штати Америки зустрічали нашого Міністра оборони Валерія Шмарова. Що він там забув – не знаю. Але злі язики кажуть, що поїхав переймати досвід. Добре, що хоч не в Росії.

А у Великій Британії зупинились “блакитні експреси”. Залізничники вимагають підвищення заробітної платні. І це в спокійній з економічної точки зору країні. Можливо, вони взяли приклад з України? А от те, що тайванські парламентарі взяли приклад з російських, сумніву не підлягає. Вони вчинили бійку в стінах парламенту під час прийняття закону про вибори Президента країни.

липень 1995 року