Google почав блокувати GApps на несертифікованих пристроях

Раніше на несертифікованих пристроях можна було використовувати додатки Google (скорочено – “Gapps”), але відтепер Google заблокувала таку можливість.

На минулому тижні отримано анонімний відгук від особи, яка заявляє, що вона працювала на OEM/ODM. Ця людина повідомила, що Google почав повністю блокувати доступ нових прошивок до Gapps. Ймовірно, ці зміни набрали чинності 16 березня 2018 року і впливають на будь-які прошивки, зроблені після цієї дати (служба Google Play, мабуть, перевіряє ro.build.fingerprint для дати збирання).

Як видно на зображенні вище, користувачу заборонено входити в обліковий запис Google, оскільки його пристрій несертифікований. На вибір пропонується декілька варіантів залежно від того, чи ви є користувачем або інженером виробника пристроїв. Користувачі можуть вказати на це попередження компанії, у якої вони придбали пристрій, з надією на отримання сертифікованого пристрою. Для користувачів Custom ROM (наприклад, з LineageOS 14.1) пропонується ввести Android ID свого пристрою на цій сторінці, щоби додати свій пристрій до білого списку. Простий спосіб отримати Android ID свого пристрою – це ввести settings get secure android_id в оболонці ADB.

Джерело: XDA Developers