Березень 2018

“Evolution” в Україні: що відомо про TE33A

Схоже, що серіал з американськими локомотивами для Укрзалізниці добігає кінця. Генеральний директор Крюківського вагонобудівного заводу Анатолій Шабала підтвердив домовленість з GE Transportation щодо збирання локомотивів на потужностях підприємства. Орієнтовно, у вересні 2018 року на КВБЗ надійде перший тепловоз TE33A.

Що являє собою даний локомотив?

Continue reading…

Райффайзен Банк Аваль розглядає можливість зчитування інформації з ID-карток

На своєму засідання у середу, 21 березня 2018 року, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою заборонив видавати паспорт з використанням бланка в формі книжки. Все йшло до такого рішення, але існує проблема зі зчитуванням інформації з паспорту у формі ID-картки. Виявилося, що і ця проблема надумана.

Continue reading…

Epic fail “Кременчуцького телеграфа”

Спочатку черевики на набережній Дунаю в Будапешті як ілюстрація до новини про те, що у Кременчуці можуть з’явитися пам’ятники башмаку та махорці, а згодом – вкрадене фото…

Власне, економія на зарплатах працівників ЗМІ врешті-решт повинна була привести до того стану, в якому перебуває вся українська журналістика. Хештег “медіапиздота” з’явився не з повітря, а по результатах діяльності представників другої найдавнішої професії. Потрібно не ображатися на зауваження, а робити висновки й, принаймні, від підлеглих вимагати сумлінного ставлення до своїх обов’язків. Підкріплюючи відповідною винагородою.

А якщо всі читачі забудуть про “Кременчуцький телеграф”, що станеться з власником цього бізнесу? Чи заради миттєвої вигоди згодяться будь-які засоби?

Continue reading…

Або хрестика зніміть, або труси вдягніть. Частина 2

Перша частина тут.

5 березня 2018 року було надіслано запит стосовно оприлюднення інформації щодо отримувачів стипендій Кременчуцької міської ради студентами ВНЗ м.Кременчука. 13 березня 2018 року було отримано відповідь з усіма рішеннями стосовно призначення стипендій за 2011-2018 роки. Але у відповіді було зазначено, що у частині опилюднення рішень на офіційному веб-порталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету “будуть враховані у подальшій роботі”.

Continue reading…