Менеджмент ПАТ «Укрзалізниця» та General Electric Company обговорили особливості демонстрації локомотива

Як повідомляє сайт Укрзалізниці, вантажний тепловоз ТЕ33А виробництва General Electric Company прибуде до України для демонстрації наприкінці липня – на початку серпня 2016 року. Демонстрація локомотива відбуватиметься відповідно до угоди, яка підписана 14 липня цього року. Деталі її реалізації 22 липня обговорили голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун та директор з маркетингу General Electric Company Адем Саглік.

За словами Адема Сагліка, компанія-розробник хоче представити в Україні новітні технології, продемонструвати можливості локомотива щодо зменшення собівартості перевезень. Як зазначив Войцех Балчун, це стратегічна співпраця для Укрзалізниці.

Тепловоз TE33A – це односекційний шестивісний локомотив потужністю 3356 кВт з 12-циліндровим чотиритактним V-подібним дизелем типу GEVO12. Оснащений мікропроцесорною системою управління з електронним уприскуванням палива і бортовою системою діагностики. В експлуатації новий односекційний тепловоз здатний замінити двосекційний тепловоз типу 2ТЕ10. Порівняно з попереднім поколінням тепловозів на цих локомотивах знижені шкідливі викиди в атмосферу більше ніж на 40 %, витрати палива і мастила — на 17 %.

На тепловозі використовується тягова електрична передача змінного струму з асинхронними тяговими двигунами, застосування яких дозволяє реалізувати високу осьову потужність, знижує витрати при технічному обслуговуванні.

Тепловоз TE33A спроектований за технічними вимогами, стандартами і ГОСТами для залізниць колії 1520 мм. Локомотив виготовлено Акціонерним товариством «Локомотив құрастыру зауыты», яке є дочірнім підприємством Акціонерного товариства «Національна Компанія «Қазақстан Темір Жолы» (Казахстан).

KTZ TE33A