Вибрики ПАТ “Кременчукгаз”

ПАТ “Кременчукгаз” знову відзначився трактуванням законів на свою користь, посилаючись на розділ 9 глави 4 пункту 3 абзацу 7 Кодексу газорозподільних систем.

Власне, абзац 7: Якщо побутовий споживач, який не забезпечений лічильником газу, відмовляється від його встановлення за рахунок Оператора ГРМ (що підтверджується актом про порушення, складеним відповідно до вимог глави 5 розділу ХІ цього Кодексу), фактичний об’єм спожитого (розподіленого/поставленого) природного газу по побутовому споживачу за відповідний календарний місяць визначається за граничними об’ємами споживання природного газу населенням, визначеними у додатку 10 до цього Кодексу.

Але на початку Кодексу є визначення, ким є побутовий споживач – “споживач, що є фізичною особою та придбаває природний газ з метою використання для власних побутових потреб, у тому числі для приготування їжі, підігріву води та опалення своїх житлових приміщень, що не включає професійну та комерційну діяльність;

Отже, для того, щоб застосувати норми споживання з Додатку 10 Кодексу газорозподільних систем, ПАТ “Кременчукгаз” повинен мати відмову від встановлення лічильника від побутового споживача, оформлену актом про порушення, складеним відповідно до вимог глави 5 розділу ХІ цього Кодексу. З підписом того самого побутового споживача. А для того, щоби отримати відмову від побутового споживача, ПАТ “Кременчукгаз” для початку повинен запропонувати встановити той самий лічильник у квартиру побутовому споживачеві. Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку або КЖЕП не можде бути фізичною особою.

А загалом, питання до 450 дебілів з цирку на Грушевського, 4: ви взагалі читаєте те, за що голосуєте?

Текст Кодексу газорозподільних систем за цим посиланням.