Березень 2017

Помилка у Xfce призводить до пошкодження моніторів користувачів

Оточення робочого столу Xfce для Linux є швидким і гнучким, але наразі має серйозну помилку. Користувачі повідомляють, що вибір шпалер за замовчуванням у Xfce викликає ушкодження моніторів портативних комп’ютерів, рідко-кристалічних та звичайних моніторів.

Continue reading…

Дизель-поїзди для Укрзалізниці: PESA чи КВБЗ?

7 березня 2017 року Укрзалізницею було оголошено відкриті торги на закупівлю 6-ти дизель-поїздів з очікуваною вартістю 1 062 000 000 грн. 10 березня 2017 о 12:38 було подано (ймовірно, КВБЗ) “Вимоги про усунення порушення щодо дискримінаційних вимог тендерної документації”, у яких зазначено, що “жоден виробник не має змоги виготовити до 31.12.2017 року (враховуючи що укладання договору можливе не раніше другої половини травня 2017р.) шість дизель-поїздів, без попередньої домовленості, так як термін виробництва тільки дизельних установок складають 10-11 місяців, які майже у всіх виробників приблизно однакові“. Звичайно, якщо КВБЗ буде купувати комплектуючі для свого дизель-поїзду у тої ж PESA, то не зможе виконати замовлення у зазначений термін. І чи забажає PESA продавати комплектуючі конкуренту, якщо відсутній довготерміновий договір? І, найголовніше – для чого відповідати за всіх? Не встигнете – проходьте повз.

Continue reading…

Кам’яний Жук

Знаходиться поблизу містечка Ітака, штат Нью-Йорк, США. Автор інсталяції – скульптор Кріс Міллер. Фото зроблено Бредом Болтоном у 1995, сама інсталяція – 1976 року.