Здача в полон сил противника, які переважають за чисельністю

Всі люди, які називають те, що сталося в Макіївці, “військовим злочином”, НІХУЯ НЕ ЗНАЮТЬ про процедури здачі у полон.

Здача в полон сил противника, які переважають за чисельністю, відпрацьована і відбувається за певною процедурою. Українські війська дотримувалися процедури, і тому вони живі. Якщо ворог хоче здатися, але переважає вас чисельно, то ви наказуєте ворожим солдатам вийти без зброї і з піднятими руками на місце перед одним-двома вашими кулеметами.

Змусьте всіх ворожих солдатів лягти. Тепер, якщо хтось із них передумає – він у прицілі кулеметника і може бути легко знешкоджений. А завдання кулеметника – негайно стріляти, якщо ворожий солдат ворухнеться без дозволу.

Після того, як всі ворожі солдати опиняться на землі, ви викликаєте їх по одному на місце ЗА кулеметом. Ви ніколи не підходите до противника на землі, оскільки тоді ви закриваєте приціл своєму кулеметнику. Викликати по одному солдатів противника, обшукати їх, надіти наручники, посадити за кулеметом збоку.

Продовжуйте до тих пір, поки не обшукаєте та не одягнете наручники на всіх солдатів противника.

Ця процедура тренується! Очікується, що військовослужбовці будуть дотримуватися цієї процедури для забезпечення безпеки своєї сторони.

Український підрозділ встановив свій великокаліберний кулемет, сказав росіянам дотримуватися процедури, і всі вони були б живі, якби останній росіянин не вирішив вбити їх усіх, відкривши вогонь на ураження. Кулеметник вчинив так, як його навчили – негайно відкрив вогонь, щоб переконатися, що немає ніякого ризику з боку лінії російських солдатів на землі.

Коли менші підрозділи беруть у полон більші підрозділи, це небезпечно для обох сторін, тому цьому навчають. Якщо ви зараз скажете, що це був воєнний злочин – ви покажете, що ви нічого не знаєте. Єдиний воєнний злочин – це те, що російський солдат відкрив вогонь. І він потягнув за собою всіх своїх товаришів, змусивши українського кулеметника виконувати свою роботу і відкрити вогонь.

Мені шкода росіян, які здалися в полон, але це не було воєнним злочином.

Переклад: Mortis Aeterna / OSINT-війна солов’їною

Оригінал: Thomas C. Theiner